Nincs aktuális esemény.
Öregdiákprogram PDF Nyomtatás E-mail

A Széchenyi Alumni magazin megújítása, a vezetői információs rendszer kialakítása, a diplomás pályakövetés létrehozása valamint a tehetséggondozás is szerepel a Széchenyi István Egyetem SzErvice 21 című projektjében. A program része a komplex infrastruktúrafejlesztésnek, állami és uniós támogatással összesen csaknem 275 millió forintból valósul meg.

A Széchenyi egyetem Alumni magazinja az ország első olyan kiadványa, melynek célja, hogy élő kapcsolatot ápoljon a jelenlegi és az egykori hallgatókkal. A negyedévente megjelenő lap most megújul, a változásokról az intézmény vezetősége mellett a volt diákok, köztük Füke Géza a Győri Filharmonikus Zenekar vezetője és Szammer István, a Kisalföldet is kiadó Lapcom Kft. ügyvezetője beszélt. Az újság frissebb és fiatalosabb lesz, ám a cikkek többsége továbbra is az öregdiákok sikereiről szól majd.

A projekt további elemei is a hallgatói-öregdiák kultúra fejlesztésére épülnek. Magyarországon ezzel idáig csak kevés egyetem foglalkozott, ám a külföldi tapasztalatok bizonyítják: szükség van a mozgalomra. A cél a folyamatos kapcsolattartáson túl az, hogy az intézmény jelenlegi hallgatói a jó példákon keresztül is lássák, mit ér majd a diplomájuk.

Ezen kívül öregdiákbálokat és különböző tanácsadásokat is szerveznek majd. A projekt 2011. november közepén ér majd véget, az az egyetem ezután is szeretné folytatni ezt a munkát.

(Forrás: Revita TV)