Nincs aktuális esemény.
SZErvice21 Hírlevél - 2010. november PDF Nyomtatás E-mail

TARTALOM:
1. Megjelent a Diplomás Pályakövető Rendszer (DPR) két új kiadványa
2. Sikeresen zajlik a TMDK Mentor Program

1. Megjelent a Diplomás Pályakövető Rendszer (DPR) két új kiadványa

Elkészültek az új DPR-adatokat tartalmazó kiadványok, amelyek a jelenlegi hallgatók, illetve az egy és három éve végzettek visszajelzése alapján adnak hiteles képet a Széchenyi István Egyetemen folyó képzések színvonaláról és hasznosíthatóságáról.
Az aktív hallgatók közül 5019 fő töltötte ki a kérdőívet, emellett 572 öregdiák küldte vissza észrevételeit, a felmérés ezáltal reprezentatívnak mondható.
Néhány főbb adat:
-    az elsősök 85%-a első helyen jelölte meg felvételikor a Széchenyi István Egyetemet,
-    a jelentkezők 60%-a számára a konkrét képzés volt a fő motiváció, 23,4% elsősorban Győr város adottságai miatt jelentkezett,
-    az öregdiákok 95 %-a fél éven belül el tudott helyezkedni, több mint 90 % a végzettségének megfelelő szakmában,
-    a végzettek fele Győrben vagy a régióban dolgozik.
A kiadványokhoz a Karrier és Öregdiák Irodán keresztül lehet hozzájutni.


2. Sikeresen zajlik a TMDK Mentor Program

Amint arról előző hírlevelünkben beszámoltunk, a 2010/11-es tanév őszi Tudományos és Művészeti Diákköri Konferenciájától kezdődően a tapasztalt és eredményes felsőbbéves hallgatók Mentor Program keretében segíthetik társaikat az előrehaladásban. A programról bővebb tájékoztatást találnak a http://tud.sze.hu honlapon, a Tehetséggondozás címszó alatt.

Szép számban jelentkeztek hallgatók, összesen 29 mentorunk van, melyek közül 21 mentor/mentorált pár alakult ki a 2010/11 őszi TMDK fordulóra. A sikeres mentorokat az Egyetem jutalomban részesíti, illetve a mentorált hallgatók és a konzulens oktatók által legjobbnak ítélt TMDK mentor elnyerheti a "Hallgatók a Tudományért" díjat. A november végén tartott TMDK konferencia során került átadásra elsőként a díj, amelyet Tóth Zoltán hallgató érdemelt ki, aki két TMDK dolgozat összeállításában is segédkezett. A TMDK Mentor Program beszámolója ITT olvasható.