Nincs aktuális esemény.
Pályakövetés PDF Nyomtatás E-mail

Összesen csaknem 275 millió forint európai uniós támogatást nyert a győri Széchenyi István Egyetem diplomás pályakövető rendszerének kialakítására. A SZErvice 21 nevet viselő program része ezen kívül az intézmény vezetői információs rendszerének kialakítása valamint a tehetséggondozás. A projekt első eredményeiről pénteken adtak tájékoztatást. Bemutatták annak a felmérésnek az eredményeit, amely egyebek mellett azt vizsgálta, milyen eséllyel és mennyi idő alatt találnak munkát a győri egyetemről kikerülő hallgatók. A vizsgálat eredményeivel azok is megismerkedhetnek, akik részt vesznek a campus január 11-i nyílt napján.

Az egyetemen ismertetett felmérés egyrészt a hallgatói motivációkat, másrészt a végzősök elhelyezkedését vizsgálta részletesen. Az ötezer jelenlegi és hatszáz volt diák megkérdezésével készült elemzés imponáló eredményeket hozott. A képzés színvonalát jól jellemzi, hogy a végzős hallgatók 90 százaléka fél éven belül kap munkát, és 90 százalékuk a végzettségének megfelelő állást talál. A felvételizők 85 százaléka első helyen jelöli meg az intézményt, és a megkérdezettek 86 százaléka újra ezt a képzést választaná.

A statisztikát az öregdiákok tapasztalatai is igazolják.

A felmérés eredményét részletesen tanulmányozhatják azok, akik január 11-én elmennek az egyetem nyílt napjára. Itt megismerkedhetnek az intézmény régi és új épületivel, a kutatási helyekkel, az oktatókkal, és érdekes előadásokat hallgathatnak meg például a háromdimenziós televíziózásról vagy Lady Gaga népszerűsége és a gazdasági válság összefüggéseiről.

(A Revita TV videója itt tekinthető meg.)