Nincs aktuális esemény.
Kiválóan működik a Diplomás Pályakövető Rendszer a Széchenyi Egyetemen PDF Nyomtatás E-mail

Bemutatták a Széchenyi István Egyetemen működő Diplomás Pályakövető Rendszer legújabb eredményeit. Ehhez kapcsolódóan két kiadvány is megjelent, melyek az egykori és jelenlegi hallgatók visszajelzéseit tartalmazzák a képzés hatékonyságára vonatkozóan.

A Diplomás Pályakövető Rendszer fontos az egyetem szempontjából, hisz így képet kaphatnak a diákok motivációiról, illetve arról, hogy milyen az intézmény megítélése.

„A végzettjeinknek vagy a végzőseinknek a 95 százaléka fél éven belül el tud helyezkedni; ők 90 százalékban a saját szakterületükön belül tudnak állást találni. Azt gondolom, ezek az adatok mind olyanok, amelyek azt mutatják, hogy a Széchenyi István Egyetemen egy színvonalas képzés folyik." - beszélt a győri egyetem Diplomás Pályakövető Rendszerének eredményeiről Tamándl László, az intézmény Karrier és Öregdiák Irodájának vezetője.

Az eredmények hasznosak az egykori hallgatók számára is: ezáltal nyomon tudják követni, hogy jelenleg hol tartanak. A leendő hallgatóknak döntő fontosságú, hogy jól válasszanak maguknak képzést.

„Jól gondolják meg azt, hogy melyik az a terület, amivel ők foglalkozni szeretnének, hiszen én most úgy látom, hogy igazán sikeresek akkor lehetünk a munkánkban, hogy ha erre tudatosan készülünk. Szerintem a legfontosabb megtalálni azt a szakot, amire igazán szükségük van, és amiben valóban jók tudnak lenni." - nyilatkozta az O2 TV-nek az egyetem egykori hallgatója, Pupp Zsuzsanna, aki ma marketingesként dolgozik.

Az egyetem fontosnak tartja, hogy már a középiskoláshoz is eljusson a képzés híre, ezért minden évben megrendezi a Nyitott Kapuk napját.

„Ez az az alkalom, amikor az egyetem igazán kitárulkozik, igazán megmutatja azt az érdeklődők számára és természetesen a felvételizni vágyók számára elsősorban, hogy miről is szól az intézmény, miért is jó idetartozni, miért is jó ide járni." - mondta el Szilasi Péter Tamás, a Széchenyi István Egyetem fejlesztési és stratégiai igazgatója.

(Oxygen Media)