Nincs aktuális esemény.
SZErvice21 Hírlevél - 2011. január PDF Nyomtatás E-mail

Az új év első napjaiban a sajtó és az egyetemi polgárok jelentős érdeklődése mellett kerültek bemutatásra a Diplomás Pályakövető Rendszer aktuális eredményeit tartalmazó kiadványok.

A január 7-én tartott programon Szilasi Péter Tamás stratégiai és fejlesztési igazgató a felsőoktatási törekvések és a munkaerőpiaci elvárások összehangolását fontosságát emelte ki, rámutatva, hogy a SZE-Győr a rendelkezésre álló tényszerű adatok szerint jól vizsgázott, hiszen piacképes, alkalmazható tudást ad hallgatóinak.

Tamándl László, az egyetem Karrier és Öregdiák Irodájának vezetője ismertette a felmérések néhány konkrét számadatát. Kiderült, hogy a széchenyis diploma garancia a biztos elhelyezkedésre, a végzettek jelentős többsége újra a győri egyetemet választaná, s igen sokan Győrben vagy a régióban helyezkedtek el.

Két ifjú öregdiák, Sámson Dorottya és Pupp Zsuzsanna saját példájával erősítette meg az elhangzottakat. Mindketten néhány éve végeztek, azóta sikeres középvezetőként érvényesülnek a munkaerőpiacon, és továbbra is szoros kapcsolatot ápolnak egykori intézményükkel.

A DPR füzetekből minden jelenlévőnek jutott – az érdeklődők a Karrier és Öregdiák Irodán keresztül juthatnak hozzá a kiadványokhoz.