Nincs aktuális esemény.
SZErvice21 Hírlevél - 2011. március PDF Nyomtatás E-mail

A Széchenyi István Egyetem a „SZErvice21” projekt keretében a térségi munkaerőpiachoz való alkalmazkodás részeként megkezdte az intézmény képzési módszertanának átvilágítását.

A feladatot az egyetem által életre hívott Munkáltatói Kerekasztal koordinálja, amelynek vezető testületét Herczog László egykori munkaügyi miniszter, Pongrácz Ferenc, az IBM Magyarország volt megbízott ügyvezetője, Rimányiné Somogyi Szilvia, a Regionális Munkaügyi Központ főigazgatója, Csek Károly, a MÁV Zrt. pályavasúti üzletágának igazgatója, valamint az egyetem részéről dr. Galli Csaba, a Regionális Munkaügyi Tanács korábbi elnöke alkotja.

A képzési monitoring célja egyrészt az aktuális munkáltatói elvárások azonosítása, másrészt a jelenleg zajló tantárgyi program átvizsgálása, a szükséges fejlesztési javaslatok megfogalmazása, illetve annak megválaszolása, mit vár el a piac a hallgatóktól, s ennek mennyiben felel meg az adott képzés.

Az egyetem képzési programjának átvizsgálása megtörtént. A Munkáltatói Kerekasztal vezetői a közelmúltban áttekintették a vizsgálatok eredményét, és elismerően szóltak annak hatékonyságáról. A szakok vonatkozásában összesen 371 fejlesztési javaslat, az egyes tantárgyak esetében 1203 észrevétel érkezett, melyek hozzájárulhatnak a képzések színvonalának növekedéséhez.