Nincs aktuális esemény.
SZErvice21 Hírlevél - 2011. április PDF Nyomtatás E-mail

A „SZErvice21” projekt munkatársai a közelmúltban értékelték ki a Diplomás Pályakövető Rendszer keretei között végzett, egykori széchenyis hallgatók személyes megkeresésén alapuló felmérés eredményeit. Összesen 1200 fő válaszolt a kérdésekre: a felmérés eredménye igen kedvező képet mutat a széchenyis diploma értékéről.

Az elhelyezkedési információk alapján a SZE-Győr volt hallgatói átlagosan 3 hónapon belül munkába tudtak állni, amely kiemelkedő eredménynek mondható. A végzettek fele a diploma átvételekor már rendelkezett állással, 94 százalékuk fél éven belül el tudott helyezkedni.

A megkérdezettek kétharmada a végzettség megszerzését követő három éven belül nem cserélt állást, egyötödük már közép- vagy felső vezetői pozícióban dolgozik. A megkérdezettek bérátlaga – nettó 163 ezer forint – közel 20%-kal magasabb az országos átlagnál. A legtöbbet a gazdasági szakok diplomásai vihetik haza, a szakmai előmenetel és presztízs tekintetében viszont az állam- és jogtudományi karról kilépők elégedettebbek a többi végzettnél.

A volt hallgatók visszajelzései a munkaadói elvárásokat is hűen tükrözik. A végzettek 60 százaléka úgy érzékeli, hogy a piac a jó, 17 százalékuk szerint a legjobb diplomák egyikeként kezeli az intézmény által kiadott képesítéseket. Az előnyös széchenyis kompetenciák között szerepel az elméleti szakmai jártasság, az új ismeretek befogadására, az elemzésre, rendszerezésre való képesség, ugyanakkor az intézménynek tovább kell növelnie a gyakorlati tapasztalatok megszerzésének lehetőségét.