Nincs aktuális esemény.
Saját honlap és e-mail minden széchenyis hallgatónak PDF Nyomtatás E-mail

A színvonalas hallgatói szolgáltatások terén évek óta példát mutat a hazai felsőoktatási intézményeknek a Széchenyi István Egyetem – egyebek mellett itt készítettek elsőként angolszász mintára alapuló öregdiák-magazint is. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló „SZErvice21” projekt további lehetőségeket kínál a hallgatóbarát szolgáltatások bevezetésére, illetve megújítására.

Az egyik ilyen jelentős fejlesztés a hallgatók tájékoztatását szolgáló „SZEportál” internetes honlapcsoport teljes értékű átalakítása. Kovács Zsolt projektvezető elmondása alapján a 16.700 regisztrált felhasználó napi információszükségletét kielégítő webes felület eddig is rengeteg hasznos
szolgáltatással könnyítette meg a fiatalok mindennapjait, néhány hónap múlva azonban már valódi közösségi oldallá alakul.

Minden felhasználó egyéni profiloldalt, személyes honlapot hozhat létre, amely rugalmasan testre szabható, a központi egyetemi portálról és a hallgatói szervezetek felől érkező hírek szabadon kategorizálhatóak lesznek, s különféle virtuális klubok kialakítására is lehetőség nyílik majd. Az öregdiákok közösségei is a megújuló portál segítségével tarthatják egymással a kapcsolatot – értékes eszközként segítheti ezt az élethosszig ingyenesen használható saját elektronikus levélcím és postafiók is.

A MySZEportálon lesz elektronikus jegyzetbolt, megújult formában lesz elérhető az állások, gyakorlati helyek és diákmunkák közvetítése. A hónapok óta zajló fejlesztés eredménye a nyár folyamán válik mindenki által elérhetővé, így a gólyák már a megújult hallgatói portál segítségével jelentkezhetnek az új tanév első programjaira.

(Győri Nap, 2011. 05. 14.)