Nincs aktuális esemény.
A Széchenyin végzettek többsége talál munkát PDF Nyomtatás E-mail

A Széchenyi István Egyetem öregdiákjainak 95 százaléka a diploma megszerzése után féléven belül el tud helyezkedni, több mint 90 százalékuk pedig a végzettségének megfelelő munkát talál - derül ki az intézmény Karrier Irodája Diplomás Pályakövető Rendszerének adataiból. AZ EU és az állam által is támogatott „SZErvice21” projekt támogatásával megvalósult felmérésben több mint 5000 aktív és 572 már végzett hallgató vett részt.

Szolgáltató egyetemmé válik a győri Széchenyi - mondta Szilasi Péter Tamás a csak DPR füzetekként emlegetett hallgatói motivációs és pályakövetési vizsgálatokat tartalmazó kis kiadványok bemutatóján. A felsőoktatási intézmény stratégiai vezetője magyarázatként hozzátette, az épületeken és  infrastruktúrán kívül az iskola szervezeti struktúrája, adminisztrációs rendszere is átformálódik a 2008 és 2013 között zajló 15 milliárd forintos fejlesztési program keretein belül.

Az állam és a vállalatok által is elismert képzést nyújtó győri egyetem a felmerülő piaci igényekhez igazítja kínálatát, ennek eredményeként folyamatosan nőnek friss diplomásai elhelyezkedési lehetőségei. Ezt a tendenciát mutatja pontos számokkal a Diplomás Pályakövetési Rendszer, amely egyértelmű információt nyújt a Széchenyi-egyetem piacon betöltött helyéről és szolgáltatása minőségéről.

A kutatás adataiból kiderül, hogy az elsős hallgatók 85 százaléka első helyen jelölte meg felvételikor a Széchenyit, hogy a jelentkezők 60 százaléka számára a konkrét képzés volt a fő motiváció, valamint hogy az itt végzők fele Győrben vagy a régióban dolgozik, 86 százalékuk pedig újra a SZE képzését választaná.

(Győri Nap, 2011. 01. 17.)