Nincs aktuális esemény.
Biztos tudást ad a Széchenyi PDF Nyomtatás E-mail

Mennyit ér egy diploma? Hol érdemes továbbtanulni? Ezek a kérdések hónapok óta százezernyi honfitársunkat tartják lázban – szerencsés esetben a nyár közepéig, amikor eldől, kit hová vettek fel, a kevésbé eredményesek a pótfelvételiben bízhatnak. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE-Győr) Karrier Irodája újabb kiadvánnyal segít betájolni az érdeklődőket, hogy miért érdemes ide jelentkezniük.

Az uniós támogatású SZErvice21 fejlesztési projekt részeként idén januárban mutatták be a Diplomás Pályakövető Rendszer azon felméréseit, amelyek a végzett és jelenlegi hallgatók visszajelzései alapján adnak hű képet a széchenyis képzések hasznosságáról. A napokban megjelenő harmadik kötet az észak-dunántúli régió munkaadóinak, összesen 251 szervezetnek a pályakezdőkre, tehát a három éven belül végzettekre vonatkozó értékelését tartalmazza.

A válaszok alapján egyértelműen látható, hogy a SZE-Győr diplomásait foglalkoztató cégek elsősorban Győrben, Budapesten és Szombathelyen találhatók. Az értékelések szerint a műszaki végzettségűek esetében erősségnek számít az informatikai ismeretek és az alapos elméleti tudásbázis megléte, az általános műveltség magas foka, a mérnökök idegen nyelvi és kommunikációs kompetenciája viszont fejlesztésre szorul. A gazdászok esetében a nyelvtudással sokkal elégedettebbek a munkaadók, itt a gyakorlati tapasztalatszerzésen kell erősíteni.

Összességében a válaszadó munkáltatók közel fele a legjobb hazai képzőhelyek között tartja számon a Széchenyi István Egyetemet.

(Győr Plusz, 2011. 07. 11.)