Nincs aktuális esemény.
SZErvice21 Hírlevél - 2011. június PDF Nyomtatás E-mail

Az uniós támogatású SZErvice21 fejlesztési projekt részeként idén januárban két kiadvány formájában mutatták be a Diplomás Pályakövető Rendszer azon felméréseit, amelyek a végzett és a jelenlegi hallgatók visszajelzései alapján adnak hű képet a széchenyis képzések értékéről. A harmadik kötet az észak-dunántúli régió munkaadóinak, összesen 251 szervezetnek a pályakezdőkre, tehát a három éven belül végzettekre vonatkozó értékelését tartalmazza.

A válaszok alapján elmondható, hogy a SZE-Győr diplomásait foglalkoztató cégek elsősorban Győrben, Budapesten és Szombathelyen találhatók. Az értékelések szerint a műszaki végzettségűek esetében erősségnek számít az informatikai ismeretek és az alapos elméleti tudás megléte, az általános műveltség magas foka, míg a gazdászok esetében a Győrben végzettek gyakorlatias, alkalmazható nyelvtudását emelik ki a volt széchenyiseket foglalkoztató cégek.

A válaszadó munkáltatók közel fele a legjobb hazai képzőhelyek között tartja számon a Széchenyi István Egyetemet. A győri intézmény Műszaki Tudományi Karán szerzett diploma a második legjobban preferált végzettség a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) képzését követően, a Gazdaságtudományi Kart is csupán a Budapesti Corvinus Egyetem előzi meg a rangsorban. A munkáltatói visszajelzések alapján tehát a Széchenyi István Egyetem egyértelműen az észak-dunántúli régió legjobb képzőhelye.

A felmérés részleteiről további információ kérhető Kovács Zsolt projektvezetőtől ( ) és Tamándl László szakmai vezetőtől ( ).