Nincs aktuális esemény.
SZErvice21 Hírlevél - 2011. július PDF Nyomtatás E-mail

A SZErvice21 uniós támogatású projekt keretében a győri egyetemen kiépített Diplomás Pályakövető Rendszer (DPR) egyik fő célja, hogy a munkáltatók és a végzett hallgatók visszajelzései alapján támogatást nyújtson a képzések és a különböző szolgáltatások minőségének folyamatos növeléséhez. A napokban megjelent DPR Füzetek IV. a három éven belül végzettek személyes megkeresésén alapuló kimutatásokat tartalmazza, s megannyi értékes információval szolgál az egyetem presztízsét illetően.

A közel másfélezer öregdiák bevonásával készült felmérésből megtudhatjuk például, hogy a széchenyis diplomások 84%-a főállásban dolgozik, a munkanélküliek aránya csupán 3%. A fennmaradó részt többek között a GYES-en lévő édesanyák és a továbbtanulók alkotják. 62%-nak az államvizsga után nem kellett állást keresnie, mert már rendelkeztek munkahellyel, vagy a gyakorlati helyükön maradtak. Fontos üzenetet hordoz, hogy a válaszadók kétharmada nem váltott állást, ezáltal elindult a fix egzisztencia kiépítésének útján. A havi nettó 163 ezer forintos átlagjövedelem az országos átlag felett helyezkedik el – ez a szám azzal is összefüggésben lehet, hogy a munkaadók háromnegyede a jó, illetve a legjobb végzettségek között tartja számon a széchenyis diplomát. Csupán a megkérdezettek negyede dolgozik külföldi tulajdonú cégnél, a többség – közel 70% – középvezetői pozícióban helyezkedett el.

A végzettek háromnegyede tökéletesen elégedett mind az intézmény, mind a szak egykori megválasztásával; döntő többségük újra Győrbe jelentkezne.